Kickboxningen har sitt ursprung i att olika karate och taekwondostilar i USA ville kunna tävla med gemensamma regler. Det visade sig vara svårt och istället växte det fram en ny kampart - KICKBOXNING.
Kickboxning innehåller en hel del explosiva och tempostarka övningar som ger resultat på kondition och styrka. Man tränar ofta två och två och övar slag och sparkar mot speciella kuddar som träningspartnern håller.
Fokus ligger på de slagtekniker man känner igen från den västerländska boxningen och sparkarna och blockeringarna från olika österländska kamparter.

I Sverige finns både Light Contact tävlingar (LC) och Full Contact tävlingar (FC) i kickboxning och det stora flertalet tävlar i Light Contact där man inte får träffa med full kraft. Man använder samma skydd som amatörboxarna förutom att kickboxarna även har skydd på ben och fot.

Vilken ålder kan man börja träna kickboxning?
Hos oss kan börja träna kickboxning redan vid 10 års ålder och då börjar man Nybörjargruppen.

Vad behöver man för att träna kickboxning?
Det enda du behöver när du kommer som nybörjare är träningsställbyxor/shorts och t-shirt, inga skor.
All utrustning står vi för. (så länge du befinner dig i Nybörjargruppen).
Till sist och inte minst - Vattenflaska.

Nybörjargrupp eller Avanceradgrupp? (Ålder: 10 år och uppåt)
Har du aldrig tränat kickboxning innan så börjar du i Nybörjargruppen. Klubben står tillförfogande med all utrustning så länge du befinner dig i Nybörjargruppen. När du sedan tar steget upp till Avanceradgrupp så är egen utrustning obligatoriskt (boxhandskar, benskydd samt fotskydd) men det brukar vara helt naturligt att det inskaffas långt tidigare.
För att ta steget upp till Avanceradgrupp så måste du behärska dina tekniker på ett hyfsat sätt, träna flitigt samt visa vilja på träningarna och i sparringen.


Tillbaka