Thaiboxning (Muay Thai på thailändska) är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Thaiboxning är en hård och enkel tävlingssport med rötterna i Thailand. Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag.

Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen tämligen få och enkla tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker slipar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser med hjälp av säck, mitts och sparring.

I Sverige finns idag väl utvecklade möjligheter att tävla under säkra former på en nivå som passar den enskilda utövaren. Sverige är en stark thaiboxningsnation och har genom åren haft flera proffs och amatörvärldsmästare.

Vilken ålder kan man börja träna thaiboxning?
Hos oss kan börja träna thaiboxning redan vid 10 års ålder och då börjar man Nybörjargruppen.

Vad behöver man för att träna thaiboxning?
Det enda du behöver när du kommer som nybörjare är träningsställbyxor/shorts och t-shirt, inga skor.
All utrustning står vi för. (så länge du befinner dig i Nybörjargruppen).
Till sist och inte minst - Vattenflaska.

Nybörjargrupp eller Avanceradgrupp? (Ålder: 10 år och uppåt)
Har du aldrig tränat thaiboxning innan så börjar du i Nybörjargruppen. Klubben står tillförfogande med all utrustning så länge du befinner dig i Nybörjargruppen. När du sedan tar steget upp till Avanceradgrupp så är egen utrustning obligatoriskt (boxhandskar, benskydd samt fotskydd) men det brukar vara helt naturligt att det inskaffas långt tidigare.
För att ta steget upp till Avanceradgrupp så måste du behärska dina tekniker på ett hyfsat sätt, träna flitigt samt visa vilja på träningarna och i sparringen.


Tillbaka